Kun Zsófia

közművelődési referens
Telefonszám: +36 20/401-3601
E-mail cím: kun.zsofia@nmi.hu

Megyei iroda:
Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Igazgatóság

Végzettség: Az Eszterházy Károly Főiskola, Gazdasági- és Társadalomtudományi Karon Intézményi kommunikátor (FSZ) szakon végzett 2011-ben. Ezután az Eszterházy Károly Főiskola, Tanárképzési és Tudástechnológiai Karán andragógusként (BA) 2014-ben diplomázott művelődésszervező és felnőttképzési szervező szakirányon. 2019 júniusában fejezte be tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem, Juhász Gyula Pedagógiai Karán kulturális mediátor (MA) szak levelező tagozatán Az Eszterházy Károly Főiskolán 2013/2014-ben tanúsítványt szerzett eTanácsadó és kulturális projektciklus menedzsment továbbképzéseken.

Szakmai tapasztalat: Önkéntesként nagyon sokat tevékenykedett szülővárosában, Jászladányon. 2015 márciusában felnőttképzési asszisztensként kezdett el dolgozni a Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Irodájában. A képzések mellett segítette a módszertani referensek feladatellátást is. Önkéntesként részt vett az iroda projektjeinek megvalósulásában. 2016 áprilisától a Perfekt Zrt. egri irodájában oktatás- és vizsgaszervezőként látta el feladatait.

Jelenlegi munkaterület és feladatok: 2017 szeptemberétől erősíti a Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Igazgatóságát, közművelődési referens munkakörben. Feladatai közé tartozik a települési szintű módszertani és szakmai feladatok elvégzése, módszertani tanácsadás és mentorálás. Az amatőr művészeti és művelődő közösségek tevékenységének szakmai támogatása. Segíti a területi közművelődési feladatellátás partnerkapcsolatait a helyi potenciális partnerek felkutatásával, valamint a meglévő szakmai együttműködések, partnerkapcsolatok működtetésével (programok, rendezvények, területi és tematikus műhelyek működtetésével).

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.