Nagy Edina

megyei igazgató
Telefonszám: +36 20/323-1873
E-mail cím: nagy.edina@nmi.hu

Megyei iroda:
Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság

Andragógus MA, valamint kommunikáció szakos bölcsész – művelődésszervező; újságíró; film, videó és kultúraközvetítő; PR menedzser főiskolai végzettségekkel rendelkezik. Tanulmányai során átfogó ismereteket szerzett közművelődés, felnőttképzés, kommunikáció, újságírás, média, marketing, PR területeken.

Nyíregyházán született, tanulmányait is Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében folytatta és közel 10 évig volt egy 3000 lélekszámú szabolcsi település kulturális intézményének vezetője, ahol kiemelt hangsúlyt fektetett a helyi kultúra gondozására, a község természeti, közösségi értékeinek megismertetésére és ápolására. Támogatta a helyi önképző körök létrejöttét, használva azokat a sajátos térségi ismerethez kötött tényezőket, melyek meghatározó módon irányítják a fejleszthetőségi tendenciákat, lehetőségeket.

Ahhoz, hogy az elkötelezettsége és lokálpatriotizmusa mellett a megfelelő szakértelemmel is rendelkezzen, szükségesnek tartotta és tartja, hogy folyamatosan képezze magát és tudását gyarapítsa. Az elmúlt években számos EU-s pályázat projekt menedzseri pozícióját töltötte be, melyek túlnyomó többségében, OKJ-s képzéseket szerveztek, alacsony iskolai végzettségű, felnőtt emberek számára, nemcsak határon belül, hanem határon túl is.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.