Nemes Krisztina

megyei igazgató
Telefonszám: +36 20/348-5243
E-mail cím: nemes.krisztina@nmi.hu

Megyei iroda:
Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóság

Végzettség: Fonyódon érettségizett, majd a Janus Pannonius Tudományegyetem Természettudományi Karán biológia szakos általános iskolai tanárként végzett. Később a jogutód intézményben, a Pécsi Tudományegyetemen művelődési és felnőttképzési menedzser diplomát szerzett. Továbbá szakirányú továbbképzéseken vett részt, úgymint „Projektmenedzsment a kreatív iparban”, „Innovációmenedzsment a kreatív iparban”, „Kulturális vidékfejlesztés”, „Közösségi tervezés a közművelődésben”.

Szakmai tapasztalat: Még hallgatóként vezette a Janus Pannonius Tudományegyetem, Továbbképző Központ Rendezvényirodáját. Dolgozott a Pécsi Tudományegyetem Külügyi Osztályán, mint Socrates/Erasmus intézményi koordinátor, később a Közgazdaságtudományi Kar angol programján, mint ügyvivő szakértő. Emellett tanított OKJ-s tanfolyamokon rendezvényszervezést, majd egy baranyai kistelepülés általános iskolájában volt tanár. A Pécsi Kulturális Központban 2007-ben kezdett dolgozni, és az intézményi változásokat követően már az átalakított intézményben végezte szervezői, közösségfejlesztői munkáját.

Jelenlegi munkaterület és feladatok: A Baranya Megyei Irodát vezeti és közművelődési referens. Irodavezetőként legfontosabb feladata, hogy utat találjon és közvetítsen a megye közművelődési szereplői között. Együttműködéseket generál, szakmai szervezetek munkájában vesz részt.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.