R. Simor Katalin

módszertani referens
Telefonszám: +36 1-611-7467, +36 20/322-9169
E-mail cím: simor.katalin@nmi.hu

Megyei iroda:
Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

1984-ben szerezte magyar-népművelés szakos diplomáját a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen, majd másoddiplomát kapott a MUOSZ Bálint György Újságíró Akadémián 1987-ben.

Szakmai tapasztalatokat elsősorban a kommunikáció és a média területén szerzett az elmúlt három évtizedben. Újságíróként dolgozott országos és helyi lapok kulturális rovatában, a debreceni helyi televíziók és rádiók szerkesztő-műsorvezetőjeként, illetve PR-osként is. Hat évet tanított intézményi kommunikátor szakon a nyíregyházi főiskola kihelyezett debreceni tagozatán. 2013 februárjától a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodájának munkatársa. Munkája jelentős részét alkotják az iroda tevékenységével kapcsolatos kommunikációs feladatok, valamint a hajdú-bihari kollégáknak szervezett szakmai napok, képzések előkészítése, az iroda anyanyelvi projektjének (Kölcsey.hu) szervezése.

2015-ben részt vett a Hátrányos helyzetűek bevonása – esélyegyenlőségi alapismeretek közművelődési szakembereknek elnevezésű képzési programban és tanúsítványt szerzett.

Munkája mellett három féléven át oktatott televíziós ismereteket a Debreceni Egyetem kommunikációs hallgatóinak. Szívesen vett részt moderátorként, konferansziéként a Művelődési Intézet, az Iroda illetve Debrecen város rendezvényein. Újságírói tevékenysége eredményeként született 2011-ben megjelent a cikkeiből illetve önéletrajzi írásaiból összeállított Elmondom magamnak című könyve, 2015-ben pedig színész szüleiről írta, szerkesztette A játék emléke című kötetet.

Hitvallásának tekinti azt a gondolatot, amelyet Lakner Lajos muzeológus fogalmazott meg Kölcsey Ferenc életművének tanulságaként: „A mindennapi élet nem hiábavalóság, hanem maga az emberi sors. A kultúra szerepe pedig az, hogy élhetőbbé tegye a világot.”

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.