Sáriné Borik Melinda

módszertani referens
E-mail cím: sarine.melinda@nmi.hu

Megyei iroda:
Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatóság

Végzettség:

Vidékfejlesztés szakirányú művelődésszervező szakon szerzett diplomát 2005-ben a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán. Rendelkezik továbbá idegenvezető, idegenforgalmi technikus és protokoll ügyintéző végzettséggel, amelyeket még a főiskola előtt, 1999 és 2001 között szerzett.

Szakmai tapasztalat:

A munka világában először idegenforgalmi területen szerzett tapasztalatot lakhelyén, Szécsényben, az akkori Tourinform irodában. Szívesen vett részt rendezvények szervezésében és látogató csoportok kalauzolásában. Művelődésszervezői végzettségének megfelelően 2013-ban helyezkedett el a Szécsényi Közművelődési Nonprofit Kft. Városi Művelődési Központ intézményegységében. Munkája széles körű tevékenységeket ölelt át. Beletartoztak a város kulturális rendezvényeinek, ünnepeinek szervezése, lebonyolítása, a művelődő közösségek munkájának folyamatos támogatása, segítése. Egyéni és csoportos képzőművészeti kiállítások, versmondó és népdaléneklő versenyek, kulturális célú kirándulások, napközis gyermektáborok, szabadtéri rendezvények szervezése, lebonyolítása, gyermek és felnőtt színházi előadások szervezésében való közreműködés, továbbá a közművelődési szakmai feladatok elvégzése. Rendszeresen beszámolókat, programajánlókat írt a helyi kiadványba. Amatőr színjátszóként maga is megízlelhette a színpad varázslatos hangulatát és a taps erejét. Nagyszámú közönség előtt is szívesen konferál ünnepségeket, gálákat.

Jelenlegi munkaterület és feladatok:

2020. február 1-től a Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatóságának közművelődési referenseként dolgozik. Célja a lehető legszélesebb körű tapasztalat és tudás megszerzése, valamint a megye szakember csapatának erősítése.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.