Sipos Andrea

megyei igazgató
Telefonszám: +36-1-611-7591, +36 20/281-2984
E-mail cím: sipos.andrea@nmi.hu

Megyei iroda:
Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatóság

Végzettség: főiskolai, művelődésszervező diplomával rendelkezik, amelyet 1999-ben szerzett meg Szegeden, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán.

Szakmai tapasztalat:

1994 óta dolgozik a közművelődés területén. Pályafutását a békéscsabai Ifjúsági Házban kezdte, ahol rendezvényeket szervezett és pályázatírással foglalkozott. Kiscsoportok tevékenységét kísérte figyelemmel és koordinációs feladatokat látott el különböző hazai és nemzetközi fesztiválokon. 2000-től a Csaba Honvéd Kulturális Egyesületnél dolgozott, a művelődő közösségekkel, és kulturális célú civil szervezetekkel foglalkozott. 2009 óta tevékenykedik a megyei módszertani feladatellátásban. 2013. január 1-től a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodájában megyei módszertani referensként dolgozott. Szakterülete a felnőttképzés, rendezvényszervezés és a megyei módszertani tanácsadás, szolgáltatás volt. 2014. január 15-től a Nemzeti Művelődési Intézet Országos Önkéntességi Szakmai Központját vezette.

Jelenlegi munkaterület és feladatok:

2017. január 1-től az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. Dél-Alföldi Központjának központvezetője. Jelenlegi feladatkörébe tartozik a szakmai feladatellátás a régióban működő irodák tekintetében; humánerőforrás koordinálása, menedzselése, motiválása valamint a pénzügyi, gazdasági és működtetési feladatok koordinációja.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.