Tárgyévi felhívás

Pályázat Minősített Közművelődési Intézmény Címre és Közművelődési Minőség Díjra

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet Minősített Közművelődési Intézmény Címre és Közművelődési Minőség Díjra. A pályázat célja a közművelődési tevékenységet végző intézmények minőségorientált működésre ösztönzése és a közművelődési minőségfejlesztés területén elért eredményeik elismerése. Jelentkezési határidő: Jelentkezési határidő: 2020. május 6.  Pályázat benyújtási határidő: 2020. augusztus 31.

A kulturális alapellátás kiterjesztése, a kulturális közszolgáltatások és a közművelődési alapszolgáltatások területi egyenlőtlenségeinek felszámolása érdekében a közművelődés meghatározza az intézmények működtetésének és a közszolgáltatások megszervezésének szakmai és személyi követelményrendszerét, így ösztönözve az értékközvetítést, valamint az emberek attitűd- és kompetenciafejlődésének szolgálatát. A közművelődés minőségbiztosítási rendszere megkívánja a szervezetektől a hatékony feladatellátás mellett azt is, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjék a tevékenységekben részt vevők igényeit, mérjék az intézményhasználók elégedettségét.
E célokat szolgálják a most kiírt pályázatok is. A Minősített Közművelődési Intézmény Cím a kiemelkedő teljesítményt nyújtó közművelődési intézményeknek adományozható. Közművelődési Minőség Díjra pedig azok a szervezetek pályázhatnak, amelyek korábban már elnyerték a Minősített Közművelődési Intézmény címet.
Az elismeréseket a közművelődési tevékenységet végző intézmények 2019. január 1. óta elért eredményeiért ítélik meg. A címeket és a díjat az emberi erőforrások minisztere  2021 januárjában, a Magyar Kultúra Napja alkalmából adja át.
A pályázatra való felkészülés, az intézményi stratégia felülvizsgálata és a tevékenységekhez kapcsolódó folyamatok és dokumentumok áttekintése, újraszabályozása a járványügyi veszélyhelyzet ideje alatt különös jelentőséggel bír. Lehetőséget teremt a vezetőknek és a munkatársaknak tevékenységeik átstrukturálására, a partnerekkel, a látogatókkal való kapcsolattartás átalakítására, ezzel együtt segíthet az újranyitás szakmai tervezésében.

Jelentkezési határidő: 2020. május 6.
Pályázat benyújtási határidő: 2020. augusztus 31.

A pályázat részletes feltételei itt tekinthetők meg.

Minősített Közművelődési Intézmény Cím letölthető dokumentációi:

MKIC_jelentkezesi lap_2020
MKIC_palyazati_dokumentacio_2020
MKIC_Jogszabályok_2020
MKIC_KMD_Fogalomtár_2020
Palyazatifelhivas_MKIC_2020_HR
Utmutato_MKIC_2020_HR

Közművelődési Minőség Díj letölthető dokumentációi:

KMD_jelentkezesi_lap_2020
Palyazatifelhivas_KMD_2020_HR
Utmutato_KMD_2020_HR

 

Forrás: EMMI

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.