Tárgyévi felhívás

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet Minősített Közművelődési Intézmény Címre és Közművelődési Minőség Díjra. A pályázat célja a közművelődési tevékenységet végző intézmények minőségorientált működésre ösztönzése és a közművelődési minőségfejlesztés területén elért eredményeik elismerése. Jelentkezési határidő: 2019. március 27.

A kulturális alapellátás kiterjesztése, a kulturális közszolgáltatások és a közművelődési alapszolgáltatások területi egyenlőtlenségeinek felszámolása érdekében a közművelődés meghatározza az intézmények működtetésének és a közszolgáltatások megszervezésének szakmai és személyi követelményrendszerét, így ösztönözve az értékközvetítést, valamint az emberek attitűd- és kompetenciafejlődésének szolgálatát. A közművelődés minőségbiztosítási rendszere megkívánja a szervezetektől a hatékony feladatellátás mellett azt is, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjék a tevékenységekben részt vevők igényeit, mérjék az intézményhasználók elégedettségét.

E célokat szolgálják a most kiírt pályázatok is. A Minősített Közművelődési Intézmény Cím a kiemelkedő teljesítményt nyújtó közművelődési intézményeknek adományozható. Közművelődési Minőség Díjra pedig azok a szervezetek pályázhatnak, amelyek korábban már elnyerték a Minősített Közművelődési Intézmény címet.

A benyújtási határidő mindkét felhívás esetében 2019. szeptember 15-e.
A sikeresen pályázó intézmények a címeket és a díjat 2020-ban, a magyar kultúra napja alkalmából vehetik át.

A pályázat részletes feltételei itt tekinthetők meg.

Minősített Közművelődési Intézmény Cím letölthető dokumentáció

Fogalomtár

Jogszabálytár

Közművelődési Minőség Díj letölthető dokumentáció

Jelentkezési határidő: 2019. március 27.

Forrás: EMMI

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.